ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο ιδρυτής της εταιρείας μας Νικόλαος Ελευθερίου Αθερινός ( 1936-2014 ) οραματίστηκε μια σύγχρονη τεχνική εταιρεία, με άξονα την παραλαβή, αποθήκευση, διακίνηση και την βιομηχανική επεξεργασία των σιτηρών - δημητριακών και όλων των υποπροϊόντων τους. Δόγμα του όμως όλων ήταν πάντα - η απόλυτη και ειλικρινή σχέση με τον φίλο επενδυτή.

Σπούδασε στην Αγγλία μυλομηχανική και ενημερώνονταν διαρκώς στον κλάδο παρακολουθώντας σεμινάρια ανά την υφήλιο και έχοντας πάντα στον μυαλό του την πρωτοπορία.

Γόνος μεταναστών από τα Αιγαιοπελαγίτικα ακριτικά νησιά μας ( Καστελόριζο και Λέρο ) γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οπού ο πατέρας του πολύ σύντομα κατάφερέ να γίνει ο κυρίαρχος του εμπορίου των αλεύρων, στη χώρα των Φαραώ. Το 1957 μετά την κρατικοποίηση όλων των βιομηχανιών ( οι τρεις υπερσύγχρονοι για την εποχή τους κυλινδρόμυλοι της οικογενείας χάνονται ) οπότε η μόνη διέξοδος ήταν η Ελλάδα και το όραμα χτίζεται.

Σύντομα πολλές πρωτιές θα ακολουθήσουν ( πρώτη εγκατάσταση μεταλλικών σιλό αποθήκευσης 1970 ? πρώτο εργοστάσιο παραγωγής λαδιού σόγιας 1974 - πρώτη καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας σπόρων με ιδιωτικό λιμάνι 1981 - πρώτη ρομποτική επιλυμένια αποθήκη πολλών αλευροειδών 1997 , πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο παραγωγής ιχθυοτρόφων 2000 - το πρώτο ολοκληρωμένο εργοστάσιο βιο καυσίμων 2009 ...)

Αντίστοιχα σε σχεδόν σε όλες τις αραβικές χώρες, οι τεχνικοί μας έδωσαν πολλά ολοκληρωμένα έργα με την μεθοδική καθοδήγηση του και την διορατικότητα του. Το 2013 υπεγράφη μια ιστορική σύμβαση για την εταιρεία μας με την κυβέρνηση του Ομαν για τα στρατηγικά αποθέματα σιτηρών της χώρας τους.

Το 2018 η εταιρεία μετονομάζεται σε Tamegroup συγκεντρώνοντας επάνω της και άλλες δραστηριότητες, στοχεύοντας στις συνεργασίες και την ευελιξία , με γνώμονα όμως πάντα το αρχικό όραμα του ιδρυτή μας.

Αγάπη για το αντικείμενο μας και ειλικρίνεια απέναντί στον φίλο πελάτη